Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

İL SGK MÜDÜRÜ ODAMIZI ZİYARET ETTİ

  • 21.01.2021
  • hopatso
Artvin SGK İl Müdürü Sayın Kahraman DERECİ ve SGK Hopa Merkez Müdürü Sayın Sami ARSLAN odamızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK ve Kemalpaşa İl Genel Meclis Üyesi ve aynı zamanda Odamızın Meclis Üyesi Aydın TATAR ile bir araya geldiler.
Artvin İl SGK Müdür KAHRAMAN 7256 sayılı yapılandırma hakkında başkan AKYÜREK’e bilgi verdi. Kanun kapsamında 2020/Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait; Sigorta primleri, Genel sağlık sigortası primleri, İşsizlik sigortası primleri, İş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, 6183/48. maddesi kapsamında taksitlendirilen alacaklar, Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, BAĞ-KUR (4/B) sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar, İsteğe Bağlı ve Topluluk sigortası primleri, 31.08.2020 tarihine kadar (bu tarih dâhil) yapılan tespitlere ilişkin olup, Kanunun yayım tarihinden önce kesinleşen idari para cezaları, Kanunun yayım tarihinden önce asılları ödenen alacakların; Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla henüz ödenmemiş olan fer’ileri, 5510/ Ek 5, Ek 6’ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler ve Sosyal Güvenlik Kurumunca Takip ve Tahsili Yapılan; Damga Vergisi, Eğitime Katkı Payı, Özel İşlem Vergisi yapılandırma kapsamında bulunmaktadır. Bu kapsamdaki borçların yapılandırılmasında son başvuru tarihi 01.02.2021 olup, tüm vatandaşlarımız E-sigorta kanalıyla internet üzerinden, elden yada posta yoluyla bağlı oldukları SGK İl Müdürlüğü’ne veya Sosyal Güvenlik Merkezi’ne başvurularına yapabilmektedirler. Genel sağlık sigortası kapsamındaki borçlar için başvuru şartı aranmayacak otomatik olarak Kurumumuzca yapılandırılacaktır. Dedi.
Başkan AKYÜREK yapılandırma hakkında değerlendirme yaparak esnafımızın kanun kapsamında ki borçların yapılandırması ve ödeme gücüne göre taksit seçeneklerinden faydalanması gerektiğini dile getirdi. AKYÜREK Artvin SGK İl Müdürü Kahraman DERECİ ve SGK Hopa Merkez Müdürü Sami ARSLAN’a ziyaretlerinden ve bilgilendirmelerinden ötürü teşekkürlerini iletti.
İL SGK MÜDÜRÜ ODAMIZI ZİYARET ETTİ