Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO PAYDAŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

  • 11.02.2021
  • hopatso

Hopa ve Kemalpaşa’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek başkanlığında daha önce hazırlanan gündem maddelerini görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantıya Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Esnaf ve Sanatkârlar odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Küçükali, Şoförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Kotil, S.S. Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Celil Yıldırım, ARİAD Başkanı Seçim Altınkaya, Tarım Kredi Müdürü Neşe Şentürk, Yeşilay Hopa Temsilcisi Ali Altunkaya, Ziraat Odası Genel Sekreteri Murat Temelkaya, S.S-08-1 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Harun VAYİÇ, Hopa Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Uzuner ve Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Azaklı katıldı.

Toplantıda Covid-19 Pandemisinin sosyal, kültürel ve ekonomik hayata etkileri, Hopa Otobüs Terminali Projesi, Türkiye Yeşilay Derneğinin faaliyetleri ve Hopa Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantılar bundan sonra her üç ayda bir yapılmasına, alınan kararların sorumlularınca takip edilerek bir sonraki toplantıda rapor sunulmasına ve her toplantıya başka bir sivil toplum kuruluşunun başkanlık etmesine karar verildi.

Gündem maddeleri ile ilgili katılımcılar değerlendirmeleri paylaşarak atılacak adımlar hakkında fikir alış verişi gerçekleştirildi. Pandemi sürecinin etkileri hakkında Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek üyelerin ziyaret edilerek taleplerin TOBB üzerinden ilgili bakanlıklara iletildiğini ve Pandemi sürecinde hastanemize araç ve şoför kiralayarak destek olduğunu ifade etti. Hopa ve Kemalpaşa ilçelerimizdeki mevcut pozitif vakaları hakkında değerlendirme yapılarak STK olarak vatandaşlara tedbirlere uyulması hususunda bilgilendirme yapılmasına kararlaştırıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Küçükali’nin kafe ve restoranlarda masa sayısını azaltıp hizmet vermesi hususunda Artvin Valisi ile görüşülmesi talebi STK temsilcileri tarafından uygun görülerek Vali beyin Hopa ziyaretinde talebin iletilmesine karar verildi.

Daha sonra Hopa otobüs terminali ile ilgili yapılan değerlendirmede Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat başkanlığında toplantı gerçekleştirilerek sunum yapıldığı, ilçe girişindeki viyadük altında bulunan alanda terminalin yapılması ile ilgili ilgili mercilerden yer tahsisi sürecinin başlatıldığı katılımcılara aktarıldı. 

Toplantının üçüncü maddesi çerçevesinde Yeşilay Hopa Temsilcisi Ali Altunkaya Türkiye Yeşilay Derneğinin faaliyetler hakkında STK temsilcilerine bilgi vererek dernek faaliyetlerinde etkin hale getirilmesi noktasında karşılaştığı sorunlara dikkat çekti. Derneğin kirası ve üyelikle ilgili sivil toplum kuruluşlarının destek olmasına karar verildi.

Son olarak Hopa Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin faaliyetleri masaya yatırılarak mevcut durum ve yaklaşan yeni çay sezonu hakkında değerlendirme yapıldı. Kooperatif Başkanı Harun Vayiç kooperatifin çalışmaları hakkında STK temsilcilerine bilgi verdi. Kooperatif faaliyetlerinin Kemalpaşa’da sürdürüldüğünü Pandemi koşulları nedeniyle Hopa’daki büronun kapatıldığını aktardı. Pandemi nedeniyle kapatılan işletmeler nedeniyle satışlarda sorunlar yaşansa da mevcut stoklarla orta vadede alacaklı üyelere ödemelerin yapılarak yeni sezona başlayacaklarını ifade etti. 

HOPA TSO PAYDAŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
HOPA TSO PAYDAŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ