Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

DEKAN’DAN ODAMIZA ZİYARET

  • 22.02.2021
  • hopatso

Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Profesör Doktor Mehmet ERSOY Hopa Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK ile bir araya geldi.

Dekan ERSOY konuşmalarında ‘Artvin Çoruh Üniversitesi girişimleriyle çalışmaları başlatılan Teknoparkın tıbbı aromatik ve ekolojik ürünlere münhasır bir teknopark olacağını, bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları, Üretici Birlikleri, Belediyeler, çeşitli Bakanlıkların temsilcileri ve Üniversiteler olmak üzere burada müşterek yer alarak ve böyle bir teşebbüsü kurmanın Artvin’in geleceği için önemli olduğunu ifade etti. Dekan ERSOY sözlerine ‘Türkiye’nin yeni kalkınma planında Kars bölgesinin lojistik bölge ilan edilmesinden yola çıkarak Hopa’nın da bu lojistik bölgesinin deniz bağlantısı olması için müşterek adımlar atmak gerekmektedir’ şeklinde devam etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK konuşmalarında ‘Sayın Mehmet Hocamın ziyareti öncelikle bizleri mutlu etti. Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde ve yine bizlerinde ortak olabileceği Teknoparkın kurularak bölgede önemli endemik ürünler üzerinde olsun çevresel etkiler yaratan değerler üzerinde olsun bir güç yaratmak gerekmektedir. Yine Kars’ta oluşturulan lojistik merkezinin deniz ayağının Hopa olarak düşünüldüğünde bu bağlantının bir proje kapsamında ele alınarak çalışmaların başlatılması gerekmektedir. Sayın Dekanımızın ziyareti ve gerçekleştirdiğimiz sohbet Artvin için çok önemlidir. Yeni rektörümüz geldi kendilerine burada hayırlı uğurlu olsun diyorum’ ifadelerini kullandı.

DEKAN’DAN ODAMIZA ZİYARET