GÜRCİSTAN ULUSLARARASI YABANCI YATIRIMCILAR DERNEĞİ BAŞKANI OSMAN ÇALIŞKAN’DAN ODAMIZA ZİYARET

• 19.03.2021

Gürcistan Uluslararası Yabancı Yatırımcılar Derneği Başkanı Sayın Osman Çalışkan Mzhavanadze Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Osman Akyürek'i ziyaret etti.

Görüşme esnasında taraflar, pandemi nedeniyle ortaya çıkan sorunlar,  hava trafiğinin eski haline getirilmesinin önemi, her iki ülke ekonomisi için önemli bir faktör olan Sarpi sınır kapısının açılması, yeni yatırımların çekilmesi, turizm sektöründe yeni projeler yapmak, ‘’iki ülke tek turist’’ sloganıyla her iki ülke için ortak bir turist rotası geliştirmek Hopa’ya gelen turistin Batum’a gelmesi, Batum’a gelen turistin ise Hopa’ya gelmesi sağlamak,  ayrıca taraflar Gürcistan'da düzenlenecek olan ilk uluslararası sanal inşaat fuarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akyürek ziyaretleri için Sayın Osman Çalışkan’a teşekkür etti.