Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 01.04.2021
  • hopatso

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 2021 yılı Mart ayı Meslek Komiteleri Müşterek toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK Başkanlığında 5 meslek komitesi temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı gündem maddeleri, E- Ticaret eğitimi değerlendirilmesi, odamız bünyesinde gerçekleştirilen Lojistik sektörü toplantısının değerlendirilmesi, Hopa Hamsili Ekmek Coğrafi İşaret başvurusunun son durumu değerlendirilmesi ve Pandemi sürecinde sektörlerin karşılaştıkları sorunlar değerlendirildi.

 Gündemin birinci maddesine 2021 yılı eğitim planı kapsamında E-Ticaret eğitimi ile ilgili alanın da yetkin bir isimle çalışılması hususunda görüşmelerin devem ettiği eğitimin verimli olabilmesi için online değil yüz yüze yapılabilmesi için Pandemi koşullar nedeni ile sürecin biraz geciktiği komite üyelerine aktarıldı. İçinden geçtiğimiz süreçte daha da önemli hale gelen E-Ticaret konusunda düzenlenecek eğitime üyeler boyotunda katılımın yüksek tutulabilmesi için komite üyelerinde bilgilendirme çalışmalarında etkin rol almasına karar verildi.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek 24.03.2021 Çarşamba günü Odamız Meclis Salonunda Nakliyeci üyelerimizin katılımı ile gerçekleştirilen Lojistik sektörü toplantısı hakkında komite üyelerine bilgilendirme yapıldı. Toplantıda lojistik sektörünün karşılaştıkları sorunlar ve ülkemize boş giriş yapan yabancı plakalı araçlar nakliye sektörüne olumsuz etkileri ile ilgili sorunlar görüşüldü. Toplantı neticesinde Lojistik Sektörün karşılaştığı sorunlar rapor haline getirilerek TOBB’ a iletildiği komite üyeleri ile paylaşıldı.

Gündemin üçüncü maddesine geçilerek Hamsili Ekmek Coğrafi İşaret Başvurusunun son durumu komite üyeleri ile paylaşıldı. Başvuruda görülen eksiklikler ile ilgi oda tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından iletilen yazıya istinaden Coğrafi İşaret tescil talebinin Hopa Hamsili Ekmek olarak revize edileceği komite üyelerine aktarıldı.

Gündemin dördüncü maddesine geçilerek Pandemi sürecinin son dönemde artan vaka sayıları ile ilgili tedbir olarak hizmet sektörünü kapatılması yönünde alınması düşünülen önlemlerin yerinde olmayacağı bu konuda 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen Artvin ticaret ve Sanayi odaları müşterek toplantısında dört odanın da hemfikir olması üzerine ortak bir açıklama yapılarak hizmet sektörünün günah keçisi olarak görmemesi gerektiği ramazan ayı sürecinde de sektörün %50 kapasiteyle açık kalması gerektiği yönünde çağrıda bulunulduğu komite üyelerine aktarıldı. Devam etmekte olan salgınla ilgili olarak da tüm üyelerin işyerlerinde sosyal mesafe ve diğer hususlara dikkat etmeleri yönünde uyarıldı

          Gündemde görüşülecek madde olmadığından toplantı sona erdirildi.

HOPA TSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
HOPA TSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ