CHP ARTVİN MİLLETVEKİLİ UĞUR BAYRAKTUTAN NAKLİYE SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

• 06.05.2022

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Sn. Uğur Bayraktutan Artvin’de bulunan nakliye sektörü temsilcileriyle Hopa TSO Atatürk Konferans Salonunda bir araya geldi.

Toplantıya Hopa Belediye Başkanı Sn. Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Sn. Ergül Akçiçek, Arhavi Belediye Başkan Vekili Sn.Birkan Uyanık, Artvin, Hopa, Kemalpaşa, Arhavi’de bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri ve nakliye sektörü temsilcileri katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek geçen hafta Sarp Sınır Kapsına ziyaret düzenleyen Ticaret Bakanı Sn. Mehmet Muş ve Bakan Yardımcısı Sn. Rıza Tuna Turagay ile yapılan görüşmelere değinirken Sarp Sınır Kapısındaki yoğunluğun sebeplerine dikkat çekti. Yaklaşık  bir senedir kapalı olan Türkmenistan Sınır Kapısının en yakın zamanda açılması gerektiğine Sarp Sınır Kapsında oluşan yoğunluğa sebebiyet verdiğini dile getirdi.

Gürcistan’da uygulanan cezai yaptırımların ödenmeden yurtiçine girilememesini ifade eden Başkan Akyürek beş sene boyunca ilçemizde bulunan sivil toplum örgütleri ile işbirliğimiz sonucu tahsilat uygulamasının ülkemizde de başladığını ifade etti.

Artvin-Rize Havaalanı içerisinde yer tahsisi ve personel alımı konusuna değinen Başkan Akyürek eşit şekilde alım ve konumlanmanın olması gerektiğini söyledi.

Hopa TSO Meclis Üyesi Alişan Ender Topaloğlu pandemi koşullarının lojistik sektörünü canlandırdığını belirtti. Nakliyeciler olarak hizmet anlamında üzerlerine düşen görevi yaptıklarını dile getirirken Topaloğlu Türkmenistan kapısında yaşanan olumsuzlukların tüm sektöre yansıdığını belirtti.Türk araçlarının yaşadığı mağduriyetleri Ticaret Bakanı Sn.Mehmet Muş’a anlatıklarını yakın zamanda çözüme kavuşması için çalışmaların hızlanacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Sn. Uğur Bayraktutan yaşanan sorunların ve mağduriyetlerin sektör temsilcileriyle istişare içinde olarak sayısal verilerin kaynak yapılarak parlamento boyutuna taşıyacağını dile getirdi. Yaşanan sorunların Türkiye gündemine taşınması gerektiğini belirten Bayraktutan Bakanlıkla ve Büyükelçilikle temasa geçeceğini bildirdi.