KUZEY IRAK TÜRKMEN CEPHESİ DEVLET BAKANI SN. AYDIN MARUF’A ZİYARET

• 30.05.2022

Hopa TSO Başkanı Sn. Osman Akyürek ve beraberindeki heyet Kuzey Irak Özerk Cumhuriyeti Türkmen Cephesi Binasında Oluşumlardan Sorumlu Devlet Bakanı Sn. Aydın Maruf’u makamında ziyaret etti.

Bakan Sn. Maruf; Türkmenlerin geçmişten bugüne bölgede yaşadığı süreci anlatmasının ardından Başkan Sn. Akyürek ve heyeti bir gün sonra Bakanlık binasında resmi olarak kabul etmek istediğini söyledi.

Bakanlık binası makamında misafirlerini kabul eden Bakan Sn. Maruf Kuzey Irak’ta başta Erbil başta olmak üzere tüm kentlerinde ticaret ile ilgili hususlar konuşularak Hopa Limanında karşılıklı ticaretten bahsedildi. Bakan Sn. Maruf; gençlik yıllarından bu yana mücadelenin içinde olduğunu, Türkiye’de eğitim aldığını, Türkiye’nin Irak’ta başta Türkmenler olmak üzere çok kıymetli destekler verdiğini anlatarak ‘Türk-Kürt Kardeştir buradaki politikamız tamamıyla karşı olduğumuz terörün kendisidir’ ifadelerini kullandı.

Başkan Sn. Akyürek yaptığı açıklamada; ‘Erbil’le ilgili Kuzey Irak’la ilgili gördüklerimiz ve yaşadıklarımız hoşgörülü sıcakkanlı insanların karşılamasaydı Cizre Ticaret Odası Meclis Başkanı Sayın Ömer Faruk Yıldırım Cizre’den Kuzey Irak’a bizlere eşlik etti çok kıymetli görüşmelere birlikte katıldık’ ifadelerini kullandı.

Plaket takdiminin ardından görüşme sona erdi.

KUZEY IRAK TÜRKMEN CEPHESİ DEVLET BAKANI SN. AYDIN MARUF’A ZİYARET