TOBB BAŞKANI SN. M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU HOPA TSO’YU ZİYARET ETTİ

• 20.09.2022
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret ederek, Uyum ve Arabuluculuk Merkezi'nin açılış törenine katıldı.
Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Osman Akyürek'in ev sahipliğindeki istişare toplantısında Hopa iş dünyasının temsilcileri, sıkıntılarını ve çözüm önerilerini TOBB Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile paylaştı. Görüş ve önerileri dinleyen Hisarcıklıoğlu da bunları icra makamları ile paylaşacağını dile getirdi.
Hisarcıklıoğlu konuşmasında kamu yöneticilerinin girişimcilere destek vermesinin şehrin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının önemine işaret etti. "Eğer Hopa zengin olursa Artvin zengin olur. Artvin büyürse de Türkiye büyür" ifadesini kullanan Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, pandemi döneminde özveriyle çalışan ve üyelerinin sıkıntılarını icra makamlarına anında aktaran oda ve borsa başkanlarına da teşekkür etti.
-Pandemi döneminde odaların başarısı
Yurt dışında da çok sayıda iş örgütünün ya yönetiminde yer aldığını bildiren Hisarcıklıoğlu, "Orada bana hep sordular. Pandemi dönemini nasıl az hasarla atlattınız. İşte sizlerin özverili çalışmaları ile atlattık" ifadesini kullandı. Hisarcıklıoğlu, tarımda gübre ve yem gibi girdi fiyatlarındaki yükselişin yanı sıra kuraklığın da, ayrıca çok büyük bir soruna dönüşebildiğine dikkat çekti. Yüksek enflasyon nedeniyle şirketlerin işletme sermayesi ihtiyacının da arttığına işaret eden TOBB Başkanı, “Onları desteklemek üzere, yeni kredi ve KGF kefaletli kredi paketleri gerektiğini de hükümete iletiyoruz. Mesela kredi faizleri ve limitlerinde, hepimiz büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Önce Merkez Bankamızla, sonra kamu bankalarımızla, TOBB’da bir araya geldik. Sonrasında yeni düzenlemeler hayata geçti. İnşallah, özellikle kredi faizine olumlu yansımasını bekliyoruz” diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu konuşmasında ayrıca Hopa'ya bir okul yapacaklarının müjdesini de verdi.
Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Osman Akyürek yaptığı açıklamada;
‘TOBB Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Zira Hopa’ya lise ve dengi okul yaptırmak için söz verdi. Milli Eğitim il müdürlüğünün yer göstermesinin ardından hemen okulun yapımına başlıyoruz. Ayrıca Belediye başkanımız burada. Kendisi de yer gösterirse 112 acil kurtarma merkezimin binasını hemen yaptıracağız. 9 yıllık çalışmamızın sonunda Artvin Kemalpaşa çevreci ve yeşil OSB’nin kurulması onayını aldık. 110 civarında fabrika kurmak isteyen yatırımcılarımız hazır bekliyorlar. Seçimden hemen sonra kollarımızı sıvayarak bu işin üzerinde yoğunlaşacağız. Zira binlerce istihdam ile Hopa ve Kemalpaşa gelişecek ve büyüyecek. Tahkim ve arabuluculuk merkezimizi bu gün hizmete sunuyoruz. Bundan sonra üyelerimiz şirketler arasında yıllarca süren mahkemeler yerine tahkim merkezinde arabulucular eşliğinde sorunlarını çözüme kavuşturacaklardır. Bu arada önümüzde bir seçimimiz var. Biz Hopa Ticaret Odası Başkanı olmadan önce bizden öncekilerden çok şey öğrendik. Aday olmak da bir cesarettir. Ben karşımıza aday olarak çıkan kardeşimizi medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
TOBB BAŞKANI SN. M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU HOPA TSO’YU ZİYARET ETTİ