Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

LOJİSTİK SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 06.12.2022
  • hopatso

Lojistik Sektörü İstişare Toplantısı Hopa TSO Atatürk Konferans Salonunda sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demircioğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Yılmaz ve Selçuk Balkaya, Meclis Üyeleri Talat Parlak, Samet Dalkılıç ve oda üyeleri katıldı.

Öncelikli sıra sistemi ve bedelsiz işlemlerin Hopa Gümrüğüne alınması, Sarp sınır kapısında vezne, sigorta ve polis işlemlerinin giriş kısmına alınması, frigo ve soğutuculu araçların sıra sistemine dâhil edilmesi, talep üzerine Arhavi Tır Parkının betonlama çalışması görüşüldü.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demircioğlu açılış konuşmasını gerçekleştirerek sektör hakkında kısa bilgi verdi.

Ardından Hopa TSO Yönetimi sektör hakkında yapılan çalışmalara değindi. Savaşın etkilerinin devam ederek yoğunluğun arttığını bu nedenle farklı gümrük kapılarına talep olduğu konusu ele alındı. Altyapı eksikliklerinin giderilmesi gerektiğine vurgu yapan Meclis Üyesi Talat Parlak Uluslararası Nakliyeciler Derneğine gerekli etüt çalışmalarının yapılarak rapor halinde sunulduğunu söyledi.

Türkiye’de son dönemde Sarp Sınır Kapısında oluşan telefon turizminin yoğunluğu daha da artırdığına değinildi. Sarp Sınır Kapısında yapılacak olan fiziki iyileştirmelerin sıkışıklığa olumlu anlamda etki edeceği hakkında fikir birliğine varıldı.

Toplantı sonun soru cevap kısmına geçilerek sektör temsilcilerinin görüşleri ele alındı.

Sektör temsilcileri talepleri doğrultusunda rapor hazırlanmasına ilgili mercilere ulaştırılarak sürecin takip edilmesine karar verildi.

LOJİSTİK SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
LOJİSTİK SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
LOJİSTİK SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ