Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPAK EKİBİ İLÇEYE DÖNDÜ

  • 20.02.2023
  • hopatso

Hopa Arama Kurtarma Derneği (HOPAK) 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında bölgeye giderek katıldığı arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak Hopa’ya döndü.

10 ilde can kaybı ve büyük hasarlara neden olan depremler sonrası hemen aynı gün hareket eden ve AFAD tarafından Malatya’daki çalışmalara yönlendirilen Hopa Arama Kurtarma Derneği(HOPAK) 14 günlük arama kurtarma çalışmaları sonrası ilçeye gelerek Hopa meydanında halk tarafından törenle karşılandı. Törene Hopa ve Kemalpaşa Belediye Başkanları, sivil toplum örgütleri ve halk katılım sağladı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Demircioğlu yaptığı açıklamada;

‘Hopa’da yaşamış olduğumuz sel felaketinden sonra odamız bünyesinde kurulan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu makine ekipman destekleriyle kurulan bu gönül ekibine hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Felaketin ilk gününden itibaren Hopa ve Kemalpaşa’da bulunan sivil toplum kuruluşları olarak ne yapılması gerekiyorsa hep beraber yaptık. Bundan sonra da ekibi sayısal olarak büyütmek, eğitimlerine katkı sağlamak ve makine ekipman eksiklerinin giderilmesi için destek vermeye devam edeceğiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.’ İfadelerini kullandı.

Hopa Arama Kurtarma Derneği (HOPAK) Başkanı Gökhan Bıyıklı Yaptığı açıklamada;

‘Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve diğer 10 ilimizi etkileyen bu acı deprem felaketinde hayatlarını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifa, acılı ailelerine sabır diliyorum. HOPAK 2015 yılında Hopa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan bir dernektir. İlk aşamada yetenekli ve aktif gençleri çatı altında birleştirdik. Eğitimlerin ardından makine ekipmanla donattık. Sayısız kurtarma ve arama etkinliği başarıyla gerçekleştirildi. 2020 yılında şehir ödülleri dalında 1. olduk. Gün geldi 6 şubat günü sabahın erken saatlerinde deprem haberini alarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda deprem bölgesine intikal ettik. Acıya hüzne mucizelere şahit olduk azimle dokunmaya çalıştık hayatlara. Deprem sonrası halkımızın büyük desteklerini gördük. Yardımlarından ötürü bünyesinde kurulduğumuz Hopa Ticaret ve Sanayi odasına, Hopa ve Kemalpaşa’da bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarına, gerek ilçemizde gerek gurbette buluna iş insanlarına teşekkür ediyorum.’ ifadelerini kullandı.

Hopa Meydanında gerçekleşen törende Hopa Arama Kurtarma Derneği(HOPAK) üyelerine sivil toplum kuruluşları tarafından plaket takdim edildi.

HOPAK ekibi Yönetim Kurulu Başkanı Osman DEMİRCİOĞLU ile birlikte Hopa Kaymakamlığını ziyaret etti. Daha sonra odamız Meclis Toplantı salonunda HOPAK ekibi ile geniş bir toplantı gerçekleştirilerek genel değerlendirmeler yapıldı.

HOPAK EKİBİ İLÇEYE DÖNDÜ
HOPAK EKİBİ İLÇEYE DÖNDÜ
HOPAK EKİBİ İLÇEYE DÖNDÜ
HOPAK EKİBİ İLÇEYE DÖNDÜ
HOPAK EKİBİ İLÇEYE DÖNDÜ
HOPAK EKİBİ İLÇEYE DÖNDÜ
HOPAK EKİBİ İLÇEYE DÖNDÜ
HOPAK EKİBİ İLÇEYE DÖNDÜ
HOPAK EKİBİ İLÇEYE DÖNDÜ
HOPAK EKİBİ İLÇEYE DÖNDÜ