Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

GÜMRÜK SORUNLARI ELE ALINDI

  • 01.03.2023
  • hopatso

Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Sn. Ersin BAŞARAN, Hopa Gümrük Müdürü Sn. Mahmut ARAS ve Sarp Gümrük Müdürü Sn. Şenol ALKAN odamızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman DEMİRCİOĞLU, Başkan Yardımcısı Hasan YILMAZ, Yönetim Kurulu Üyesi Ersan GEDİK ve Lojistik sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri ile bir araya geldi.

Hopa ve Sarp Gümrük sahasındaki işleyişin hızlanması konusunda fikir alışverişi gerçekleştirildi. Bölge Müdürü Sayın Ersin BAŞARAN, gümrük işleyişin hızlandırılması konusunda Bakanlıktan personel talep ettik personel gelmesi durumunda işleyişin daha hızlı olacağını aktardı. İthalat yönünde evrak bekleyen araçların işleyişin tıkanmasına neden olduğunu dile getirerek işlem takipçilerinin zamanında sahada olması gerektiğini belirterek hassasiyet göstermelerini istedi. 

Hopa Gümrüğü hakkında yapılan değerlendirmede saha zeminin son derece kötü olduğu araçların zarar gördüğü ifade edildi. Konu hakkında konuşan Hopa Gümrük Müdürü Mahmut ARAS kendilerinin de durumdan rahatsız olduğunu belirterek Hopa Port yetkilileri ile konunun istişare edilmesi gerektiğini ifade etti.

Sektör temsilcileri söz alarak sahada karşılaştıkları aksaklıkları aktararak çözüm talebinde bulundular.

GÜMRÜK SORUNLARI ELE ALINDI
GÜMRÜK SORUNLARI ELE ALINDI