MAKRİALİ KLİSESİ ÇALIŞMALARI

• 13.04.2023

Kemalpaşa Sahilinde bulunan Makriali Kilisesi’nin turizme kazandırılması için Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman DEMİRCİOĞLU ve Yönetimi, Artvin Kültür ve Turizm Müdürü Özner BİLMİŞ ile birlikte Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül AKÇİÇEK’ i makamında ziyaret etti.

Başkan Demircioğlu, Makriali Kilisesi restorasyon çalışmalarının bölge turizmine önemli katkıları olacağını, katma değeri yüksek olan projenin kültür turizm faaliyetlerinin önünü açacağını belirterek Kemalpaşa ve Hopa’ya kazandırılası gerektiğini vurguladı.

Çalışmaların planlanması aşamasında, Hopa Ticaret Sanayi Odası, Artvin İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Kemalpaşa Belediyesi’nin ortak program çerçevesinde yapacağı toplantılar ve araştırma çalışmalarının yürütülmesi için “Yürütme komisyonu” oluşturulması kararlaştırıldı.

MAKRİALİ KLİSESİ ÇALIŞMALARI