HOPA TSO’DA MAVİYEMİŞ PANELİ DÜZENLENDİ

• 22.06.2023

Hopa TSO ev sahipliğinde, Kemalpaşa İlçe Tarım Müdürlüğü ve Hopa Ziraat Odası işbirliğinde Atatürk Konferans Salonunda Mavi yemiş paneli gerçekleştirildi.

Panele Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Artvin Tarım ve Orman İl Müdürü Kemalpaşa İlçe Tarım Müdürlüğü, Hopa Ziraat Odası Yönetimi, Hopa Kemalpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetimi, Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetimi, panelistler, üreticiler, girişimciler ve halk katılım sağladı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman DEMİRCİOĞLU yaptığı açılış konuşmasında ‘Oda olarak Kemalpaşa İlçe Tarım Müdürlüğü ve Hopa Ziraat Odası ile gerçekleştireceğimiz panelimize hoş geldiniz. Mavi yemiş olarak bilinen bitkinin bölgemizde yetiştirilmesi ve ekonomik değere dönüştürülmesi tarım ekonomimizde çayın yanında önemli bir aktör olarak öne çıkmaktadır. Bugün de burada değerli akademisyenlerimiz bu bitkinin üretilerek ekonomik değere dönüştürülmesinde kullanılması gereken yöntemler açısından neler yapılması gerektiğini bizlere aktaracaklar. Bu bitkinin yöremizin ana geçim kaynağı olan çay tarımı ile beraber üretilerek gelecekte bölgemizle özdeş bir bitki olacağına inancımız hayli yüksektir. Sözü katılımcılara bırakırken tarımsal kalkınmanın ekonomik kalkınmaya ciddi katkı sunacağını ifade etmek ister panelimizin siz değerli halkımıza katkı sunmasını temenni ederim.’ ifadelerini kullandı.

Panelistler On dokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Hüseyin ÇELİK, Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Doç. Dr. Mehmet TORUN, Orman Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet DEMİRALAY tarafından katılımcılara Maviyemiş (Blueberry) hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Panelin ikinci yarısında Kemalpaşa ilçesinde uygulama bahçesi ziyaret edildi.

HOPA TSO’DA MAVİYEMİŞ PANELİ DÜZENLENDİ