Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

TIR PARKI SORUNU ORTADAN KALDIRILACAK

  • 23.08.2023
  • hopatso

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan TIR parkı sorunu çözmek amacıyla hazırladığı ‘Çok Amaçlı Dolgu Sahası Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ak Parti Artvin Milletvekili Sayın Faruk Çelik’e sunulan proje ile ilgili Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel ilçeye gelerek projenin uygulanması düşünülen alanda incelemelerde bulundu. 

Proje kapsamında Hopa Termik Santralinin yan tarafındaki alanda yaklaşık 100 bin m2’lik çok amaçlı dolgu alanı elde edilmesi hedeflenmektedir. Öncelikli olarak Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde çevre ve görüntü kirliliğine neden olan ve beraberinde birçok farklı sosyal problemi ortaya çıkaran park sorununun ortadan kaldırılması sağlanacaktır.  Bununla birlikte farklı nedenlerle sınır kapısındaki tır geçişi yoğunluğun azalması halinde çevre il ve ilçelere de hizmet verebilecek olan Soğuk Hava Depoları ve Antre Depoları kurularak, söz konusu dolgu alanının etkin bir şekilde kullanılması hedeflenmektedir. Ayrıca mevcutta Hopa Limanında bulunan çıkış kapısı gümrük sahasının da çok amaçlı dolgu alanına taşınması düşünülmektedir.

TIR PARKI SORUNU ORTADAN KALDIRILACAK
TIR PARKI SORUNU ORTADAN KALDIRILACAK
TIR PARKI SORUNU ORTADAN KALDIRILACAK