Üniversite Sanayi İşbirliğinde Teknoloji Transfer Ofisinin Rolü

• 07.12.2023
Teknoloji Transfer Ofisleri, akademik araştırma sonuçlarını daha hızlı ve etkili bir şekilde ticarileştirmek için gerçekleştirilen faaliyetlerin yürütüldüğü yapılardır.

Son birkaç yıl içerisinde Türkiye’de de pek çok üniversite ve teknopark kendi çatıları altında teknoloji transfer ofislerinin sayısını artırmaya, araştırma merkezi ve özel sektör arasında; araştırmacı ile girişimci, yatırımcı ve sanayici arası gerek duyulan ihtiyaç ve bağlantıları sağlamaya yönelik faaliyetler göstermeye başladılar.

Türkiye’de teknoloji transfer ofisleri (TTO) temel olarak aşağıdaki faaliyetleri gösteren yapılardır:

Teknoloji geliştiricisi Ar-Ge kurum ve kuruluşları ile teknoloji kullanıcısı sanayi şirketleri veya diğer teknoloji ya da Ar-Ge kurum ve kuruluşları arasında bilgilendirme
Koordinasyon
Yeni Ar-Ge şirketlerinin kurulması için teşvik etme
Araştırmaya yönlendirme
Fikri mülkiyet haklarının korunması
İş birliği
Pazarlama
Satış
Fikri mülkiyet satışından elde edilen gelirin yönetimi

Üyelerimiz ve kentimizin Girişimcilerini bilgilendirme seminerine bekliyoruz.
Üniversite Sanayi İşbirliğinde Teknoloji Transfer Ofisinin Rolü