‘KENT YAŞAMINDA SEL FELAKETİ VE YAŞANAN SORUNLAR’ KONFERANSI HOPA TSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 22.02.2024

‘Kent Yaşamında Sel Felaketi Ve Yaşanan Sorunlar’ Konferansı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa Devlet Su İşleri (DSİ) Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Yılmaz, Artvin Çoruh Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Bulut Doğan, Artvin Çoruh Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Kemal Torpuş, Hopa Arama Kurtarma Derneği (HOPAK) Operasyon Şefi Emin Üçüncü, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Demircioğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halk katılım sağladı.

Devlet Su İşleri, Artvin Çoruh Üniversitesi, Hopa Arama Kurtarma Derneği temsilcileri yöremizde yaşanan afet olayları ve önlemlerini kapsayan sunumlar gerçekleştirdi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Bulut Doğan ‘Kentsel Alanda Sel Afetinin Etkileri’ başlıklı sunumu gerçekleştirerek sel afetinin dünya genelinde gerçekleşmiş istatistiklerine değindi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Kemal Torpuş ‘Sel Afetinde Yaşanan Sorunlar’ adlı sunumu gerçekleştirerek sel afeti sırasında ve sonrasında alınacak önemler hakkında değerlendirme yaptı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Yılmaz ‘Taşkın ve Selleri Oluşturan Faktörler’ başlıklı sunumu gerçekleştirerek afetlere sebep olan konulara dikkat çekti.

Hopa Arama Kurtarma Derneği (HOPAK) Operasyon Şefi Emin Üçüncü ‘Sel Afetinden Önce ve Sel Anında Hopa’ adlı sunumu gerçekleştirerek Hopa, Kemalpaşa, çevre il ve ilçelerde yaşanan sel felaketlerinde yaşamış oldukları tecrübeler ve alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi.